Nyt fra Svaneke i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svaneke er i nat nævnt i døgnrapporten fra Bornholms Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Stormen Otto

Stormen Otto meldte sin ankomst til Bornholm i weekenden, hvilket har givet flere meldinger om blandt andet væltede træer. Fredag aften modtog vi flere henvendelser om et stillads på Møllegade i Rønne, som man mistænkte, var tæt på at vælte. Vejen blev midlertidigt afspærret, indtil stilladset var sikret igen. Ligeledes var der fredag aften på Nordre Kystvej i Rønne fare for et stillads og nogle løse objekter. Her bistod Politihjemmeværnet med afspærring af området indtil stormen havde lagt sig. Desuden modtog vi en melding om en løst tagpap på en industribygning, hvor ejeren ville sørge for at sikre dette. Derudover blev det til en melding om væltet afspærringsmateriel i forbindelse med vejarbejde, en melding om fare for et væltet tre samt 20 meldinger om væltede træer rundt omkring på øen.

 

Færdsel

En 32-årig mandlig bilist fra Sydvestjylland påkørte lørdag kl. 00.01 en parkret bil på Søndergade i Rønne. Ved en alkometertest sås manden påvirket af alkohol over den tilladte grænse, hvorfor han blev midlertidigt anholdt og kørt til hospitalet med henblik på udtagelse af en blodprøve.

I forbindelse med patruljering lørdag morgen kl. 09.25 bemærkede vi et forulykket køretøj på Søndre Strandvej i Allinge. Patruljen fik kontakt ejeren af bilen, en 19-årig mand fra Rønne, som oplyste, at han fredag aften havde overset og påkørt et væltet træ på kørebanen. Ejeren, som ikke var kommet til skade i forbindelse med påkørslen, ville sørge for at få fjernet bilen hurtigst muligt.

Søndag morgen kl. 09.38 inddrog vi nummerpladerne på et køretøj i Aakirkeby, eftersom nummerpladerne sås afmeldt, og der ikke var tegnet forsikring på køretøjet. 

En borger havde via ’Bestil en betjent’ anmodet om kontrol på Rønnevej i Nexø, hvor borgeren oplever, at der køres meget stærkt op ad bakken. Søndag aften foretog vi en hastighedskontrol på stedet, hvor i alt 20 biler passerede. Heraf blev en enkelt bilist målt til en mindstehastighed på 98 km/t, som er over de tilladte 80 km/t.

 

Dyr

En ringhalet kattalemur undslap fra Brændesgårdshaven i forbindelse med en stormskade på buret lørdag morgen. Kattalemuren er fortsat ikke indfanget. Hvis man ser den, skal man ikke gå tæt på. I stedet bedes man ringe 114. 

 

Tyveri

Lørdag morgen modtog vi en anmeldelse om tyveri af en nummerplade med registreringsnummer DM 67 883. Nummerpladen blev stjålet fra en adresse i Rønne mellem fredag den 17. februar kl. 16.20 og lørdag den 18. februar kl. 09.26. 

Mellem torsdag den 26. januar kl. 13.30 og lørdag den 18. februar kl. 16.30 er der fra et fritidshus på Strandstien i Svaneke stjålet en udendørs lampe, som er blevet revet ud af muren. 

Vi hører meget gerne fra borgere, der kan have set noget, eller på anden vis kan have oplysninger om ovenstående tyverier. 

 

Forsøg på svindel

I løbet af lørdagen modtog vi flere henvendelser fra borgere, som var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Manden forsøgte at få borgerne til at oplyse NEMID og bankoplysninger. Alle borgere fattede mistanke og afbrød opkaldet.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Bornholms Politi.
Kilde: Bornholms Politi