Nyt fra Svaneke i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Svaneke er i nat nævnt i døgnrapporten fra Bornholms Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

 

Groft hærværk

I sidste uge fik vi en anmeldelse om, at der var blevet begået hærværk mod Borholms Golfklub idét der var blevet kørt med formentlig en crossmaskine, hvilket har medført ødelagt græs og dybe spor i græsset. Reetablering vil koste ca. 35.000 kr.

Påsejling af mole

Fredag eftermiddag påsejlede Express 2 molen i Rønne havn. Færgen snittede molen under udsejlingen, det tyder på en teknisk fejl, der gjorde det umuligt at manøvrere færgen. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Væltet træ

Natten til lørdag fik vi en anmeldelse om et væltet træ på Baggårdsvej i Hasle. Vej og Park tog til stedet og sørgede for at fjerne træet, der blokerede vejen.

Vold 

Natten til lørdag kom to kvinder på hhv. 32 og 39 år op at slås på et værtshus i Rønne. Den ene kvinde slog den anden i hovedet, hvorefter den anden slog den første med et glas, hvorved kvinden fik et dyb flænge fra øjenbrynet langs næsen og ned under venstre øje. Begge er nu sigtede for vold.

Lørdag aften smed en 40-årig mand et shotglas efter en 58-årig mand på et værtshus i Åkirkeby. Den 58-årige blev ramt i tindingen, men fik dog ingen skade af glasset. Den 40-årige er nu sigtet for vold og har fået forbud mod at komme på værtshuset de næste to år.

Bortgået

Lørdag morgen fik vi en anmeldelse fra hjemmeplejen, som var bekymrede for en ældre borger i Svaneke, som ikke var til stede på bopælen, da de kom på morgenbesøg. Familie og hjemmeplejen gik i gang med at lede efter den ældre kvinde i området. Senere på morgenen blev kvinden fundet på Klippestien af en mand fra lokalområdet, som hjalp hende op på vejen og fik tilkaldt hjælp. Kvinden blev kørt til Bornholms Hospital, da hun dels havde slået sig og dels var meget kold.
Manden, der hjalp hende, er nu indstillet til at modtage en dusør for sin handlekraft. 

Brand

Lørdag aften opdagede en mand, at der kom røg fra en lejlighed i Ellekongestræde i Rønne. Han skyndte sig at få reddet beboeren af lejligheden. Både den handlekraftige borger og beboeren af lejligheden måtte en tur til tjek for røgforgiftning på Bornholms Hospital.
Det viste sig i øvrigt, at branden var opstået grundet uforsigtighed ved madlavning, som beboeren nu er sigtet for.

Færdsel

Lørdag formiddag skete et mindre færdselsuheld i Larsegade i Rønne. En bilist skulle passere et vejarbejde i den smalle gade. Den 66-årige fører af bilen påkørte et plastikrør ved forbikørslen, hvorved røret trak et skilt med sig. Denne kørsel medførte, at bilen blev ridset ned langs siden. 

Søndag formiddag skete der en parkeringsskade på en parkeringsplads ved Kunstmuseet. Anmelderen havde parkeret på parkeringspladsen ca. kl. 09.00, og da hun kom tilbage et par timer senere, opdagede hun en ca. 30. cm lang ridse på siden af bilen, samt en bule ved hjulkassen. 

Indbrud

Mandag morgen fik vi en anmeldelse om, at der har været indbrud i en cykelforretning i Rønne.
Et udstillingsvindue er blevet knust, og en cykel er fjernet fra udstillingen.
En ung mand iført sort tøj blev set flygte derfra på cyklen. 

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Bornholms Politi.
Kilde: Bornholms Politi