Nyt fra Svaneke i politiets døgnrapport

Profilbillede

Svaneke er i nat nævnt i døgnrapporten fra Bornholms Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Færdsel

Søndag modtog vi en anmeldelse om en bil, der holdt parkerer til ulempe ved Villa Novas parkeringsplads. Ved kontakt til ejeren, en 18-årig und mand, blev han vejledt om at fjerne køretøjet i løbet af mandagen.

I forbindelse med en færdselskontrol rundt omkring på øen mandag, blev det til i alt otte sager. En enkelt person havde ikke medbragt sit kørekørt. To personer står til et klip i kørekortet for at have benyttet håndholdt mobil under kørslen. Fem personer står til et klip i kørekortet for at køre over den tilladte hastighed. Hastighedsforseelserne blev målt i tættere bebyggede områder, hvor den højeste hastighed blev målt til 76 km/t.

Mandag eftermiddag kl. 17.45 kørte vi ud til et færdselsuheld på Strandvejen i Allinge, hvor der var sket sammenstød mellem en cyklist og en bilist. En 20-årig mandlig cyklist kørte bag ved en personbil med en 67-årig mandlig fører. Bilisten kom kørende ad Strandvejen og tog farten af, da han ville foretage et højresving ind ad en blind vej. Cyklisten bemærkede, at bilisten tog farten af, men ikke at han ville foretage et højresving, hvorfor han fortsatte højre om bilen. Dette bemærkede bilisten ikke, hvorfor de to parter kørte sammen. Føreren af personbilen er sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have overholdt sin vigepligt.

Vi har igennem funktionen ’Bestil en betjent’ modtaget en borgerhenvendelser vedrørende ønske om hastighedskontrol, da borgeren oplever, at bilerne kommer kørende med meget høj fart på Rønnevej i Åkirkeby. Der blev derfor foretaget en hastighedskontrol på strækningen, hvor 18 trafikanter blev målt til at køre over de tilladte 60 km/t. Den højeste måling var på 84 km/t, og to bilister står til at få et klip i kørekortet for den høje fart.

 

Manglende syn af køretøjer

Vi har fået flere anmeldelser om virksomheder, der ikke efterkommer syn af deres køretøjer. Det er lovpligtigt at kørekøjer skal synes, hvorfor Bornholms Politi ønsker at gøre virksomheder såvel som private opmærksomme på at få køretøjerne til syn inden fristen.

 

Søloven

En 53-årig mand er blevet sigtet for at have ført en båd med påhængsmotor, til trods for at han ikke havde erhvervet et speedbådskørekort eller anden gyldig uddannelse til lovligt at føre båden. 

 

Hærværk

Mandag modtog vi tre anmeldelser om graffitihærværk, hvor der var malet tags på offentlige toiletter. Graffitihærværket er begået på Havnen i Hasle, Bykilden i Svaneke samt Toldbodgade i Nexø. Ifølge anmelder er graffitihærværket begået i løbet af weekenden. 

 

Musik til ulempe

En borger ringede natten til tirsdag kl. 01.13 idet der blev spillet højt musik i området omring Provstegade i Rønne. Borgerne oplyste, at en gruppe unge angiveligt skulle holde fest på adressen, hvorfor en patrulje kørte til stedet og bad festdeltagerne om at dæmpe musikken. 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Bornholms Politi.
Kilde: Bornholms Politi
Flere artikler