Stor fremgang for håndbolden på Bornholm

(Fotograf: Casper Horsnæs Larsen)
Profilbillede
dato

At håndbold blot skulle være en "jydesport", modbeviser klubberne på Bornholm og Sjælland på det kraftigste med imponerende medlemsfremgang for 2022.

Det er ikke kun de danske landshold, der kan juble over succes for tiden. Også rundt om i klubberne er der grund til at trække bredt på smilebåndet, for Dansk Håndbold Forbund oplevede sidste år en flot medlemsfremgang på 5.311 flere medlemmer.

Dermed er antallet af håndboldspillere efter et par år præget af corona igen sekscifret med i alt 103.528 medlemmer. Det viser opgørelsen, der kommer samme dag, som Danmarks Idrætsforbund offentliggør deres medlemstal for foreningsidrætten i hele landet.

Håndboldens vækst gør sig også gældende på Bornholm og Sjælland, der under et dækkes af distriktet Håndbold Region Øst. Samlet set noterer HRØ nemlig en medlemsfremgang på hele 1.321 flere spillere i 2022 sammenlignet med året før. En vækst svarende til 4,5 procent.

En af de klubber med størst vækst i området er bornholmske Viking Rønne Håndbold, der er gået frem med imponerende 19,8 procent, så klubben nu tæller 157 medlemmer.

- Det er fedt at kunne prale af så stor en fremgang, når der ikke er så mange børn at slås om på Bornholm. Så vi er meget stolte, siger Kasper Stenbye, der er formand for Viking Rønne Håndbold.

Han fremhæver blandt andet de frivillige ildsjæle som en afgørende del af succesen.

- Vi har nogle rigtig gode trænere, der formår at lokke en masse børn til. For eksempel har vi et U11-13-hold for piger, der startede med fire spillere i august. De er nu mellem 16 og 18 spillere, der troligt møder hver gang og har et fedt fællesskab, fortæller Kasper Stenbye. 

Håndboldens flotte medlemsfremgang gør sig gældende på tværs af alle aldersgrupper, og det faktum vækker ekstra glæde hos Lene Karsbæk, chef for udviklingsafdelingen i Dansk Håndbold Forbund.

- Det er både enormt positivt, at vi oplever voksende interesse fra de yngste, der kan få glæde af håndboldens fællesskab i mange år frem. Men jeg er samtidig rigtig stolt over, at vi, sammen med en engageret indsats fra klubberne, er lykkedes med at få flere voksne til igen at spille håndbold på både motions- og turneringsplan, siger hun.

Hvis man selv vil prøve at kræfter med håndbold, kan den nærmeste klub findes her: https://www.dhf.dk/soeg-haandboldinfo/

Kilde: DHF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.